• Een website vol Limited Editions en Inclusief haar liefde voor alle dingen die het leven mooier maken!
  • De Boutique met een vleugje Franse Chique

L' Houpette/PoederPuff/Poederdons

Gepubliceerd op 23 april 2023 om 20:45

 

De Zondag zet ik meestal in voor Cultuur Stad of Literatuur. Vandaag koos ik voor Literatuur. Het moest nu toch eindelijk eens tijd worden om de door mij in Leiden gekochte boeken te gaan bekijken. Ze staan immers al jaren stoffig te worden op de plank. En omdat ik niet beschuldigd wil worden van materialisme besloot ik er vandaag mijn kennis mee te verrijken. 

Hoe bijzonder dat het eerste boek dat ik van stof ontdeed gaat over poederdozen, verzamelen, een club, een Nieuwsbrief en meer. Mijn hart maakt sprongen. Ik voel zuurstof. Dit doet me ineens beseffen dat ik de naam voor een deel van mijn boutique, nl. de Parfumerie Poeder & Dons toch goed gekozen heb. Alleen is het altijd jammer dat ik een bedenker ben en niet zo n uitvoerder waardoor er allemaal open eindjes zijn.

Nou, ik hou dus van poederdozen. Ja, ook wel om mee te poederen. Maar, vooral als kunstobjecten. De vorm, de kleur, het ontwerp, de geschiedenis, de herinnering. Dat boeit me!

Dit boek inspireert me. De schrijfster brengt me op ideetjes. Jammer dat zij niet meer leeft, want dan zou ik haar opzoeken. Maar, nu krijg ik de ruimte hier iets mee te gaan doen.

Neem hier eens een kijkje! Zal ik hier zo nu en dan eens over  mijn collectie poederdozen gaan bloggen? Vind je dat leuk?

Plaats een reactie hieronder ...

 

En hiermee doe ik meteen een oproep! Heb jij nog een oude vintage poederdoos met een verhaal? Kun je me helpen aan beeld en geschiedenis daarvan? Mail me via Contact

 

 

 

 

 


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.