Februari 2019

La Semaine

Elke dag vanuit het niets, schrijft zij haar geschiedenis. Bouwt zij aan haar ...zeg jij of u het maar.

Het was een drukke week met op de planning een Journee, en de Movielicious (haar Celluloid Classic Film Evenement), het vernieuwen van haar twee wekelijkse etalage, de vergadering rond de Bedrijfs Investerings Zone, op uitnodiging van het Centrum Management Schiedam, diverse persoonlijke afspraken. En daarbij nog alles waar ze zich druk om zou gaan maken.


Maandag
Deze ochtend is zoals altijd voor haar ouders. Die kijken er zo naar uit dat ze komt. Ondanks hun hoge leeftijd (85 en 87) wonen ze nog steeds zelfstandig, doen ze zelf de huishouding en geven ze elke maandag  een wijze raad mee. Deze keer was het "kind, stop toch met die zaak". Ach, maar ik doe het zo graag, was haar antwoord. Ach ja ...

Dinsdag
Is ze onvindbaar, weg. Niemand weet waar. En dat bevalt haar.


Woensdag
Heeft ze nog steeds de voorbereidingen voor de Journee niet rond. De punten moeten op de i. Precies op dit moment is er geen internet verbinding en kan ze niet anders dan na sluitingstijd de diverse ondernemers langs voor de afstemming.

Tussendoor helpt ze haar klanten aan prachtige nachtkleding uit haar Boudoir Collectie.

Pff, en dan die vergadering nog. Voorheen kreeg ze er lekker sateetjes, maar deze hadden plaatsgemaakt voor belegde broodjes. De boodschap van deze vergadering ..minder halen..en ...betalen!

Voorstel is dat elke ondernemer in relatie tot de W.O.Z. waarde van het gehuurde pand gaat betalen aan de BIZ. Hiermee zou de stad aantrekkelijker kunnen worden. Denk aan grootschalige evenementen, herinrichting etc. die vanuit de BIZ bekostigd kunnen worden.

Mmmmm...


Donderdag
Zwerft ze met negen vriendinnen van Sabrina voor haar verjaardag door Schiedam. Sabrina is lid van haar Caviar Societe en vraagt deze herinnering aan haar verjaardag cadeau van haar vriendinnen. Ze bezoekt allerlei leuke locaties met ze in Schiedam. Dit doet ze vanuit haar City'Lein. Het is maatwerk en altijd op de groep afgestemd. Deze keer bedenkt ze het thema "Bohemian"en de hele dag verloopt in deze sfeer, van de koffie, lunch tot afsluitende borrel. Na afloop van de dag werd ze overspoeld met complimenten.

 

Vrijdag 
Kijkt ze uit naar haar avond en haar glas wijn. Ook dan werkt ze. De Movielicious moet immers voorbereid. Ze bedenkt de Cult'Coin. Iedereen die zich inschrijft voor het Evenement ontvangt deze uitgedraaid op een A4 om een rol zwart witte droppastilles heen gewikkeld. Deze levert 2,50 shoptegoed voor haar winkel op. 


Weer in week in de geschiedenis van Vintage'Lein. Ze is nog lang niet waar ze moet zijn. Ze houdt vol maar, de verhoogde huur valt haar slecht, bezoekers aantallen in de straat nemen nog steeds af. Toch weet ze waar ze voor vecht. Ze wil in Europa de meest authentieke winkel zijn vol juponnen en flaconnen, waar je graag een vlucht voor boekt of een grens verlegd, zo ...dat is gezegd! En waar ze nog van na geniet ...is als ze na afloop van de Movielicious bij het omkijken haar twee Caviar leden met elkaar in gesprek ziet ...er was sprake van verbinding. Zo Mooi. Einde pleidooi. 

 

Oh ja, en binnenkort heeft ze een Froufrous stijlopdracht bij de https://tafelvangoud.nl/collectie/ 

Ze mag de etalage in haar sfeer brengen. Leuk!

 

Dit was haar week. Hoe was de uwe?

 

 

Lees meer »

La Semaine

Elke dag vanuit het niets, schrijft zij haar geschiedenis. Bouwt zij aan haar ...zeg jij of u het maar.

 

Ze beseft dat ze ondernemer is, dat de verantwoording voor alles bij haar ligt, van inkoop-verkoop tot de organisatie van evenementen, het bijhouden van de Social Media, de styling, etc...En dan richt Cupido deze maand ook nog zijn magische pijlen op de harten van mensen, om ze verliefd te laten worden. Zouden ze net zo verliefd op het leven kunnen worden als zij?


Maandag
Zoals elke maandag trekt ze zich vandaag ook weer terug in haar Boudoir. De poederdoosjes, verstuivers, vintage cosmetica, juponnen en flaconnen,  inspireren haar. En een nieuw parfumboek ligt klaar. Ze waant zich in Parijs, verbeeld zich een paradijs, droomt wat weg. Dromen, durven, doen! Dat is wat ze zeggen dat ze moet doen. Ze bedenkt haar stijl: FrouFrous. Met de slogan: Want, stijl doet ertoe!

Dinsdag
Voor dag en dauw is ze op pad. Hoe stom. Weg dalvoordeel. Maar, oke. Na een aantal zakelijke afspraken en het bezoeken van wat mooie lokaties voor een eventuele fotoshoot zit ze ineens in een tram richting Scheveningen.
Ondanks de twee zware tassen aan haar arm weet ze door het zand te sjokken en daarbij ca 2 km af te leggen met behoorlijke tegenwind. Dit geeft kracht. Die heeft ze nodig in deze stille tijd. De hoge huur en het geringe aantal mensen dat voorbij loopt aan haar winkeldeur baart haar zorgen.


Woensdag
Het regent en regent en ze moet moeite doen niet nog een heerlijke dag vrij te nemen, ze is toch eigen baas? Maar, stel nou dat er vandaag wel iemand zou komen. Ze spreekt zichzelf toe en is 10.30 op haar plek. Na drie koppen koffie nog niemand gezien, misschien in de middag? Ook niets. Om 17.00 uur druipt ze ietwat teneergeslagen af.


Donderdag
Zou het vandaag beter gaan? Het is tenslotte altijd goed gekomen. Vol goede moed stijlt ze erop los en zorgt dat alles er pico bello uitziet. Maar, ook vandaag gebeurt er eveneens niets en zo wordt het


Vrijdag
Donderdagavond heeft ze zichzelf geinspireerd en wat nieuwe lijnen uitgezet, een nieuw product besteld en mooie doelen voor ogen. En in de middag - tegen sluitingstijd- kan ze eindelijk terugkijken op een aantal leuke verkopen. Ze plaatst weer een foto op Insta.


Doelen zijn:
Tekst op haar etalage, mensen moeten kunnen zien wat ze verkoopt. Ze zal de mensen op haar klantenkaarten aanschrijven en ze eraan herinneren dat ze bestaat. Ze houdt vol en zet door. Het lukt immers al vijf jaar.

Lees meer »

La Semeine

Elke dag vanuit het niets, schrijft zij haar geschiedenis. Bouwt zij aan haar ...zeg jij of u het maar.

 

Haar Vintage' Lein Journal van de afgelopen week ...

 

Omdat ze zo weinig tijd heeft leest ze elke dag één hoofdstuk van een boek. Op dit moment leest ze Mademoisselle Coco en het Parfum van de Liefde. De woorden die ze hier deze  filtert zijn "bonjouren" en "grandeur". Woorden die haar inspireren en waarmee ze verder gaat associëren. Daarnaast keek ze elke avond voor het slapen gaan 1 deel van Gran Hotel op Netflix. Mogelijk net zo verslavend als een goed glas wijn. Het hotel inspireert haar ook. Haar Bonneterie heeft er iets van weg. 


Maandag

Ze leg wat prive bezoekjes af en beantwoord mail. Daarna doet ze die suffe administratie en wat huishoudelijke klusjes. Verder habgt ze wat onderjurkjes klaar voor haar Maison de la Bonneterie.

5 uur live met Daphne Bunskoek. Wat is zij knap en Journastiek  goed! Wat een inspiratiebron. Zij drinkt geen alcohol. Doet aan yoga. Vergaart veel kennis en is superslank. Zou ze ook zoveel energie hebben?

Ze haalt diep adem en bereid zich daarna voor op de Bohemian Tour, die ze bij wijze van verjaardagskado voor een vriendin mag organiseren. Het thema koos ze zelf. Passend bij haar vriendin. Ze werkt eraan tot in de late uurtjes.


Dinsdag
Ze spijbelt en laat de deuren van haar Bonneterie dicht. Ze heedt immers haar vakanties al twee jaar laten schieten. Heerlijk een dagje met de trein en haar dalurenkaart weg. Ze koopt een leuk jurkje en zelfs Vivian Westwood schoenen. Wel zwaar afgeprijsd natuurlijk. Daarnaast verwent ze zichzelf met koffie. Ze sluit haar dag af met een lekker vega gerechtje en een glas Cabernet Sauvignon in een zeer inspirerende omgeving met veel planten, lijstjes, kroonluchters etc.


Woensdag
Weer volledig ontspannen opent ze de Bonneterie. Ze had er zoveel zin in. Alleen bleven de klanten uit. Dat bracht haar tot het schrijven van een vermanende brief aan de bewoners die nog nooit in hun eigen straat een winkel hebben bezocht terwijl er een stroom van post pakketjes voorbij komt.

Zie https://www.facebook.com/citylein/

Ze hebben geen idee wat zoiets met je doet. Geen inkomsten deze dag en een huur die het dubbele is van het pand waarin ze startte. Hoe krijg ik ze binnen, die mensen? Die gedachte spookte de hele avond door haar hoofd. S' nachts maakt ze lijstjes met actiepunten.


Donderdag
Een echtpaar helemaal uit Tilburg, komt speciaal naar de Bonneterie voor dat ene onderjurkje. Hoe leuk. En dan nog iemand die de krenten uit de pap haalt...wat een heerlijke dag!


Vrijdag
Dat was vandaag. Een van haar Caviar Societe leden komt lekker shoppen. Na zessen gaat ze los en geeft de etalage een nieuwe FrouFrous "Stijl", haar stijl. Gedurende de dag had ze alles al bij elkaar gezocht. De twee weken waarin de dingen uit de etalage gereserveerd konden worden, zijn weer voorbij. Wat leuk dat het werkt, en er drie geïnteresseerden waren voor die ene rok. Die is dus binnen de twee weken verkocht.


Ze zit in een ongekende Flow en laat zich niet van de wijs laten brengen door wat structo's om haar  heen. In plaats daarvan bekijkt ze haar aantekeningen van de afgelopen vijf jaar en gaat terug naar haar  basis, haar kern. Ook alle zorgen die ze vandaag als winkeliers met elkaar deelden over deze ontzettend stille maand legt ze naast zich neer. Het maakt haar nog enthousiaster. Plannen genoeg. Daarover lezen jullie gaandeweg meer. Blijf haar volgen!

Lees meer »
September 2018

Bijna vijf jaar ...

 

Elke dag vanuit het niets, schreef zij haar geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ...zeg jij het maar.

 

Al een tijdje hoorden jullie niets, maar zoals het klokje tikt, word ze opgeschrikt. Elke seconde volledig gepassioneerd, totdat de volgende passeert. En nu ...denkt ze na over haar vijfjarig bestaan op 3 november en hoe dat allemaal zal gaan.  'Versailles" wordt het thema en het evenement ter ere daarvan van noemt ze Anniversaire Extraordinaire, dat wil zeggen "Buitengewoon Feest". En zo is dat! Voor de allereerste keer in de geschiedenis van Schiedam zullen de winkels in het Museumkwartier geopend blijven tot 22.00 uur en haar feest gaf hiertoe aanleiding.

 

Ze heeft DJ Frau Rosenrot gevraagd voor het ter gehore brengen van Franse Deuntjes en de Dames van Versailles als gastvrouwen. Daarbij zullen in en om de winkels hapjes en drankjes zijn.

De datum en tijd staan vast! Zaterdag 3 november 2018 om 16.00 uur.


Intussen rommelt ze wat op Google en zoekt "Versailles" accessoires voor de aankleding van het feest. Maar,  wordt tijdens haar zoektocht verleid door een paar zeer lange lila soepele handschoenen van zeemleer met  parelknoopjes volgens een afbeelding van het Centraal Museum. Het zijn handschoenen uit het assortiment van het inmiddels niet meer bestaande prachtigewarenhuis Maison de Bonneterie. Hoe toevallig dat ze juist deze op dit moment in haar ecochique Maison de la Bonneterie heeft liggen.

 

Dan valt haar oog op de tentoonstelling over sterke vrouwen in de mode in het Gemeente Museum Den Haag. Dat zou evt. een leuke tour kunnen worden met haar  Sociéte Caviar, als bedankje voor het lidmaatschap van de Sociéte gedurende dit jaar.


Maar, eerst is er nog de Soiree op Tournee, waarbij de Cellist Joachim Eijlander de muzikale toon zet op

5 oktober om 18.00 uur en we na een Italiaans buffet verder naar hem gaan luisteren bij 't Huis te Poort' op de Dam Schiedam - zie facebook https://www.facebook.com/events/673442659694586/


In haar Maison de la Bonneterie wordt druk gewerkt aan de uitbreiding van producten per
3 november a.s.  Wat ze alvast kan verklappen is dat ze de eerste Niche Eau de Cologne in Nederland in haar winkel mag presenteren, rechtstreeks uit Grasse. Kalynda van haafvisual gewerkt aan een illustratie ten behoeve van een reclamebord/flyer/panflet etc. Er is meer. Maar, voor nu hoopt ze even genoeg verleid te hebben heb en de nieuwsgierigheid aangewakkerd.


Maak een mooie exclusieve "vintage" foto van iets dat je in haar winkel hebt gekocht, mail hem aan vintagelein@hotmail.nl en hoor op 3 november of je winnaar bent geworden van een fles exclusieve niche Eau de Cologne. De beoordeling vindt plaats door een onafhankelijke jury.

Lees meer »
Maart 2018

Ze kon geen dag voorbij laten gaan zonder ...

Elke dag vanuit het niets, schreef zij haar geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ...zeg jij het maar.

Was hier sprake van een verslaving? Ze kon geen dag voorbij laten gaan zonder "The Paradise". Na Mr. Selfridge en vervolgens The Crown had Netflix haar er dus deze verslaving bij gegeven. Romantiek en drama in de breedste zin van het woord.


Volgens haar is het woord Vanity hier uitgevonden. Poederdozen, waaiers, parfums, alles kwam voorbij. Alles waarvan haar hart op hol slaat. Precies dat wat zij wilde met haar Maison de la Bonneterie.

Ze was op de goede weg.
"Het lijkt wel of ik in Parijs ben", "oh, het lijkt hier wel een filmset, een boudoir" werd onlangstegen haar gezegd. Ook haar Caviar Societe begint te groeien. Inmiddels zijn er vijf leden. En wat betreft het Movielicious Cult Evenement lijkt het wel de Chicken Run. Elk nieuw evenement sluiten zich weer twee personen bij de bestaande groep aan. De voorste rij in de plaatselijke bioscoop was de laatste keer volledig door haar en haar groep bezet.


Op twitter beschreef ze haar winkelverhalen vanuit haar Maison de la Bonneterie alsof ze dagelijks op de set was. Dit had tot gevolg dat parttime acteurs/actrices contact met haar zochten in de veronderstelling dat zij hier auditie konden doen. Wie weet, in de toekomst.


Vooralsnog is ze veel te druk met de uitbreiding van het assortiment met eau de colognes en lingerie in haar Maison de la Bonneterie. Haar Vintage'Lein blijft hier bestaan, maar zoals eerder zal ze binnenkort met meer nieuwe merken aan de gang gaan.


Nog lang niet iedereen weet dat ze vele nieuwe handschoentjes heeft. jawel, dezelfde als die geleverd worden aan het Deense Koningshuis. Deze kunnen nog wel wat promotie gebruiken.
Ze had nog zoveel dingen te doen met een vijfjarig bestaan, waarvan de datum is is vastgesteld op zaterdag 03.11.2018. Noteert u dat trouwens maar alvast.


Blij was ze dat ze zoveel energie had. Bij alle commentaren rond de "week zonder vlees" werd constant gesproken over de energie die je krijgt wanneer je hier niet teveel van neemt. Zou dat haar hoge energielevel verklaren. Ze at eenmaal in de week een stukje vlees, en dan wel van de goede slager, een biologisch stukje.


Altijd probeert ze bewust te leven en de goeie dingen te doen. Zo zoekt ze altijd naar niet te dure pure producten. Vandaag ontdekte ze het tandpoeder van Perblan. Echt iets voor haar boudoir.

Hetzelfde geldt voor de dingen die ze eet. Alleen het beste is goed genoeg.
Om zichzelf en anderen te inspireren maakte ze alvast een Pinterest board in de aanloop naar het voorjaar. Vol met nieuwe inspiraties. Vooral de enkelsokjes verdienen naast de heerlijke recepten, link naar The Paradise, en nog veel meer leuke inspiraties de aandacht. Die zou ze zeker weer toevoegen aan haar collectie.


En verder zou ze nog veel meer mooie verhalen willen gaan toevoegen aan haar "Paradise".
Elke dag ...vanuit het niets ...een nieuw stukje romantische geschiedenis! Schrijft u mee?
Laat reacties achter op de site, of mail haar, geschiedenis maak je met elkaar.

Tot snel! Marjolein van de Vintage' Lein.

 

Lees meer »
December 2017

Alles om dat ....waar we zo naar verlangen!

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg jij het maar!

Te lang had ze haar verhaal niet gedeeld ...Ze werd ingehaald door de tijd.

 

Ze was bij de voorstelling van Scala, waar ze werd geinspireerd door de bevlogenheid en passie van het Scapino Ballet, was aanwezig bij de uitvaartdienst van haar oom waar ze ervaarde hoe fijn het is om verdriet te delen met velen, hielp haar dochter verhuizen en was trots op dat wat ze bleek te hebben meegegeven in de opvoeding, voerde gesprekken met haar andere dochter waar ze vastliep in haar plannen, sprak met collega winkeliers en ontwikkelde nieuwe initiatieven, liet haar netwerk groeien door er mensen aan toe te voegen die bewust en passioneel leven, en tussendoor zocht en zoekt ze naar producten voor haar uiterlijke verzorging die zowel vintage als kwalitatief hoogwaardig moeten zijn om later ook een plekje in haar Maison de la Bonneterie te kunnen verkrijgen in de vorm van een Boudoir' Lein.

 

In gedachten gaat ze terug naar Are You Being Served, Mr Selridge, House of Elliot, de Jonkvrouw van Avignon en tsja, deze plek (haar Maison de la Bonneterie) had zomaar de set kunnen zijn voor de opnames ervan.  Er is zoveel Romantiek. Dagelijks speelt ze één van de rollen uit deze series. Is het niet bij de styling, dan is het wel in de rol van gastvrouw bij de presentatie van haar Vintage' Lein of bij de organisatie van haar Escapades.

 

Ze dacht terug aan hoe het toen was. Aan de hand van haar mooie Franse kaarten waande ze zich in de straten en stegen van Parijs, of in de parfumeriën in Grasse, de prachtige handschoenen of hoeden winkeltjes. Over het begrip tijd:

 

  • Er was een tijd dat mannen zich scheerden met een mes en inzeepten met een kwast. Dat ze   zich openhaalden aan dit mes, en daarvoor hun blokje aluin hadden klaar liggen.
  • Er was een tijd dat eau de cologne werd gesprenkeld op de haargrenzen tegen vet haar, het in bad werd gedaan als oppepper, de voeten er mee werden gemasseerd, of handen gedesinfecteerd.
  • Er was een tijd dat men ladders in de panty's liet ophalen. Zo zou men geld kunnen uitsparen.
  • Er was een tijd dat er nog tijd over was voor een ligbad, lekker vol met Epsom Zout.
  • Er was een tijd dat je niet zonder handschoen, tasje en hoed de deur uti ging.
  • Er was een tijd dat alles beter leek.


In die tijd was het ook dat je elkaars spullen leende, bij elkaar krullen zette, of oliebollen bakte voor de mensen in de buurt. Er was aandacht met en voor elkaar. Werkelijk aan alles werd zorg besteed. Men was zuinig op alles. Nu spreken we van duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid. Toen had het waarschijnlijk geen naam en deed je dit vanzelf.
Misschien is het daarom dat mensen er naar terug verlangen.

 


Zij verlangde er misschien wel het meeste naar van iedereen. Ze had zo'n hang naar nostalgie, romantiek, en een vleugje mystiek. Maar toch zou het zaak worden om in dit moment bewust te blijven, te zorgen dat zij  de tijd inhaalt in plaats van de tijd haar.

 


Ze ging verder met het uitpakken van de sneeuwwite onderjurkjes, het maken van een kerstsfeer, het zoeken naar mooie verpakkingen, het vullen van de zakjes badzout, het aanvullen van de voorraad aluin. Ze vult haar voorraad handschoentjes en zakdoekjes aan, wacht vol spanning op de Schiesser boxershorts en witte hemdjes, sorteert de naad/net/stippen panty's etc, alles
om dat stukje verleden terug te halen waar we allemaal zo naar verlangen.
De boodschap die ze hierbij graag meegeeft is ...

 


Zet je/uw zinnen op (be) minnen, geef en leef, wees betrokken, aandachtig, het leven is meestal prachtig!!!

 


Ze wenst jullie allen een fijne tijd en is op 2018 voorbereid! Het winter inspiratie board op Pinterest voor januari wordt al voorbereid. Maar eerst naar afsluiting 2017 ...
https://nl.pinterest.com/vintagelein/christmas-2017/

Lees meer »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Reactie plaatsen

Reacties

Jini
7 jaar geleden

Wat een mooie tekst en wat een bijzondere en inspirerende manier van werken heeft u. Fantastisch!