Mode, schoonheid en parfum!

 

Hij smolt het samen en was klaar het te presenteren aan de wereld!  Hij, is ...één van de grote namen:

Marcel Rochas

Van 1925 tot 1955 was Rochas dé naam in de Parijse kleermakerij en Marcel Rochas dé naam voor couturier.  Was je elegant en zelfverzekerd dan droeg je zijn ontwerpen.

Hij was bij de tijd en scherp!

Voelde de mode-ontwikkelingen altijd eerder aan dan zijn concurrenten. Het decennium van de Charleston was o.a. zijn bruisend debuut.

Hij vestigde zich na Parijs in Hollywood en was de couturier van grote sterren. Met name van Mae West. Zij is zijn ambassadrice voor het nog steeds gekende kledingstuk met de tailleband in zwarte chantilly (kant).

 

Hij was het die het initiatief nam een parfumflessen tentoonstelling te organiseren. De allereerste ooit in de geschiedenis. Met de titel:

Les Parfums a Travers la Mode


Ware alchemie (parfum, verpakking, mode) . Tijdens deze gelegenheid stelt hij dan ook zijn parfum Femme (1943, creatie voor zijn vrouw Helene) voor aan het grote publiek. In een tijd waarin iedereen koos voor soberheid een eenvoud, lanceert hij dus zijn eerste parfum in een zeer luxueuze uitvoering.


De flacon voor Femme -ontworpen door Marc Lalique- zat in een chique, met kant beklede doos. Femme is de eerste Chypre geur na 1940 en ruikt naar perzik. Geen alledaags parfum dus, zeker niet in de tijd waarin het werd uitgebracht. 

 

Samenwerken deed hij met Paul Poiret. 

Na zijn dood nam zijn vrouw het bedrijf over en lanceerde in 1960 Madame Rochas. Een Internationaal succesverhaal. Daarop volgenden nog talrijke andere composities zoals Monsieur Rochas, Eau de Rochas, Mysere de Rochas, Tocade.

 

Meer lezen over Rochas? Klik hier! of lees  later meer op deze site ...

-o-

Zij is erdoor geinspireerd, en heeft hier ook weer iets van geleerd, ze laat het los, haar twijfels gaan, en haar keuzes los van het tijdbeeld bestaan, ze zal leven vanuit het hart, niet perse zo het wordt verwacht of hoort, maar kiezen voor iets dat bekoort!