Ervaar & Revoir

Stad

Ervaar & Revoir

Cult

Deze film was één van de mooiste drama s die zij, La Lein, in de afgelopen jaren heeft bekeken. Een echte aanrader ook om Pathe Buitenhof te bezoeken, vooral de Foyer brengt je zeker in de sfeer voordat je de film Trois Couleurs gaat zien!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Afgelopen week bracht zij, La Lein, een bezoekje aan het Kunst Museum Den Haag! Een aanrader ...

24 september 2022 t/m 05 maart 2023

Meesterlijk Zwart

UIT HET OEUVRE VAN COUTURIER CRISTÓBAL BALENCIAGA

Cristóbal Balenciaga (1895 – 1972): hij werd beschouwd als ‘le maître’ onder de couturiers. “Als haute couture een orkest is, dan is Balenciaga de dirigent en de rest van ons slechts de musici die de aanwijzingen van de meester volgen”, zei Christian Dior eens. De Spaanse modeontwerper stond bekend als een strenge couturier die zijn werk als zijn religie beschouwde. Zijn sculpturale en complexe vormen kwamen het beste uit in een van zijn favoriete kleuren: zwart. 

Kunstmuseum Den Haag brengt met de modetentoonstelling Meesterlijk Zwart – uit het oeuvre van couturier Cristóbal Balenciaga een eerbetoon aan zijn oeuvre in deze kleur. Meer dan 100 topstukken uit de collecties van Palais Galliera en Maison Balenciaga stelen de show in Den Haag. Het is voor het eerst dat zo’n grote selectie werken van Balenciaga in Nederland te zien is. Hou je van zwart? Klik dan hier!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.