Vintage Parfumerie & Lingerie - sinds 2013

Aangevuld met exclusieve vintage juweeltjes en meer, passend in de sfeer van het Boudoir, een mooi circulair duurzaam gebaar!

De openingstijden Parfumerie:

Van donderdag t/m zaterdag van 11.00 -17.00 uur zal zij op zeker in de fysieke winkel zijn, 
verder op afspraak  in overleg en On-Lein!

 

Hoogstraat 58 a in het pittoreske Schiedam t. 06-44105653


De Parfumerie:

Zij, Marjolein heeft nieuwe poeders, parfums en cosmetica, maar ook uit tijden van weleer, veelal in de Franse sfeer 


Reactie plaatsen

Reacties

Cheyenne
22 dagen geleden

Super knusse winkel! Elke keer dat ik langs- / binnen loop zijn er altijd weer nieuwe items die opvallen. Naast het feit dat er unieke kledingstukken, luchtjes, accessoires, etc. zijn, is er ook een warme, fijne sfeer te vinden. De eigenaresse is heel enthousiast en super behulpzaam. Zij verkoopt haar items met liefde. Ik verlaat de winkel altijd met een fijn gevoel en kan niet wachten om weer terug te gaan.

Angelique Dokter
een maand geleden

Prachtige en unieke betovering met zoveel moois om te zien en bewonderen. Unieke mooie stijlvolle lingerie, kousen jarretels en panty's. Prachtige korsetten , alles is met passie en liefde ingekocht en diezelfde passie voor mooie unieke items vind je terug bij Marjolein, en in haar prachtige winkel die meer biedt dan je in de eerste aanblik ziet. Laat je verrassen! Ik heb al veel mooie en unieke items van haar in mijn kast en met veel plezier gedragen

Wim de Roo
een maand geleden

Unieke Vintage Winkel met parfumerie lingerie kousen en juweeltjes voor de vrouwen met een klassiek gevoel voor stijl.
De presentatie in de winkel is heel inspirerend en getuigt van goede smaak.

https://www.instagram.com/vintage.deroo/

Marie Jose Holtkamp
10 maanden geleden

Geweldige verwen winkel voor jezelf :-)

Anke
een jaar geleden

Geweldig winkeltje met uiterst vriendelijke eigenaresse! Zoveel moois, unieke exemplaren. Zie je iets moois en komt t later iets beter uit dit te kopen, ze zet het gewoon apart voor je. Ben je in Schiedam, ga zeker even kijken!

Melissa Veenhof
een jaar geleden

Een prachtige boutique in het hartje van Schiedam. Ik heb vanmiddag een Camee hanger gekocht, superblij ermee! Een superlieve eigenaresse, en ik ben erg blij dat ik dit pareltje heb ontdekt.

Ron Boers
2 jaar geleden

Ik heb er vanmiddag een fantastisch rokje gekocht voor mijn nieuwe vriendin. Wat een winkel, zeg! Je waant je in het Frankrijk van de vorige eeuw. Een ware snoepwinkel voor
mensen met smaak (zei hij bescheiden..😊)

Cislein vvan Heeswijk
2 jaar geleden

Wat een geweldig leuke winkel, in de oude binnenstad van Schiedam.
Gesproken met de alleraardigste eigenaresse, die met haar passie voor mooie en exclusieve spullen, me raakte met haar verhaal. Zeker een bezoek waard.

Embelinda Elisabeth Kantner
2 jaar geleden

Afgelopen dinsdag samen met mijn bff Cindy naar deze winkel geweest en we keken onze ogen uit. Wat is dat een leuke winkel zeg. Ze heeft echt ontzettend veel vintage parfum en beautyproducten. Maar ook hele mooie lingerie. En de eigenaresse: wat is dat een leuke vrouw. Super hartelijk, vriendelijk, behulpzaam en je kunt echt zien dat ze er obtzettend veel pkezier in heeft. We komen gauw een x terug😘😘

Helene Steenhoek
2 jaar geleden

Wat een pareltje! Heel schattige en originele winkel, prachtig ingericht, je kijkt je ogen uit. Mooie vintage en nieuwe lingerie of luchtjes en accessoires. Zeer persoonlijke en warme service. Leuk voor een cadeau voor je zelf of een ander.

Over Marjolein met de V van Vintage:

Haar oma had een grote linnenkast vol met prachtig linnengoed, poederdoosjes, handspiegels en sieraadjes, kousen en meer. Zo vaak ze bij haar was, vroeg ze of ze in de kast mocht kijken, om vervolgens alles eruit te halen en stuk voor stuk te bekijken. Ze vergat de tijd en droomde weg. En net als oma werd zij verliefd op al deze mooie dingen. Schoonheid ziet ze erin. 


Bij elk uitstapje met haar ouders liet zij ze stoppen of terugrijden naar dat ene winkeltje waar ze weer zoiets moois had gezien als bij oma. Ze  knoopte toen al vriendschappen aan met al deze kleine ondernemers, die haar nu al jaren helpen aan het allermooiste als aanvulling op haar (Vintage) Collectie.

En, net als zij, haar oma,  eet ze de lekkerste bonbons, draagt de mooiste lingerie, en daarbij drinkt zij de beste wijn, bezoekt met regelmaat de meest knusse bistro, leest zij Beaudulaire ... en laat ze elke dag een heel mooi feestje zijn!


De Signatuur:

Ze zegt:
Schoonheid is de naam van iets dat niet bestaat maar zij geeft aan dingen in ruil voor het genot zij geven.

 

In de media:

Midden in de historische binnenstad van Schiedam is een uniek winkeltje te vinden: Parfumerie Poeder & Dons. Wanneer je er binnenloopt, komen de vintage geuren en lingerie je tegemoet en waan je je in een Franse roman uit de vorige eeuw. Een winkel waar je echt eens geweest moet zijn. “Een vintage boetiek met een vleugje Franse chique,” noemt de trotse eigenaresse Marjolein het zelf.

Lees meer hier

 

Over de Lingerie: 

Zij, Marjolein heeft stiekem ook een Boudoir vol Lingerie achter de Parfumerie  Poeder & Dons,  maar dat houden we nog even "Onder Ons". Het beste kunt u daarvoor een pasafspraak maken, er is zoveel om verleid door te raken!

Reactie plaatsen

Reacties

Julia
2 jaar geleden

Heel verrast was ik toen ik bij Poeder en Dons een collector's item van Chanel vond dat ik als echte liefhebber van Chanel natuurlijk niet kon laten staan: een unieke verpakking van nr. 5 met uitklapbare catwalk en Coco zelf die in een hoekje toekijkt hoe haar mannequins haar kleding showen. Echt prachtig! Sowieso zijn er bij Poeder en Dons bijzondere en unieke pareltjes te vinden!

Reactie plaatsen

Reacties

Chantal
2 jaar geleden

Onwijs gaaf kerst cadeau gekregen van mijn mams.
De Chanel 5 Coffret miniature N•5 Rouge Noir sortie Noël 2015. Een echt collectors item. Ik ben verliefd!

Tekst & Style by Vintagelein.  Design Elements by Kalynda Haaf/Haaf Visual/ http://www.kalyndahaaf.com