Ik schrijf jou brieven

Gepubliceerd op 29 november 2023 om 20:03

 

 

 

 

Inleiding naar de1e brief

L.S,

Ik, Marjolein, schrijf jullie voortaan uit naam van Mme Houpette. Deze naam is het, waarmee ik mijn onderneming na 10 jaar voortzet. Het zal hier vooral gaan over Esthetiek, de Schoonheid, het Genot, het Genoegen, etc.


Waarom ik dit doe? Nou, er is zoveel Schoonheid, zoveel om over te verwonderen. En ik wil de mooie dingen in mijn leven delen, om ze nog eens te beleven. En misschien, heel misschien kan ik een moeilijk moment voor iemand wat verlichten. Even meenemen in mijn droom wereld, even afstand laten nemen van alles wat niet altijd zo mooi is. 

En misschien wil ik daarom stiekem wel een beetje aandacht. Dat is ook eerlijk gezegd en geschreven!

 

Ik weet dat er mensen zijn die zich afvragen, ...

Waar ik mijn energie uit haal, mijn vitaliteit, mijn levenslust, mijn kracht?  Het zijn dus die dingen:  de Esthetiek, de Schoonheid, het Genot en Genoegen. Daarmee weet ik mij altijd ruimschoots te omringen. Ik word er gelukkig van. En ook dat geluk wil ik delen, liefst met velen. De hele Wereld wat mij betreft. Maar, met iedereen in Nederland is ook al niet slecht. Hier, in mijn "Vintage" Boetiek met een vleugje Franse Sjiek, is het de liefde voor mijn te verkopen waren die mij dagelijks genoegen doet ervaren. Mijn liefde hiervoor is in- en exclusief, zowel bij de inkoop als de verkoop.

Maar, zoals jullie weten hou ik ook enorm van de stenen, die zijn gebruikt voor de opbouw van steden. Het kunstzinnige gebruik hiervan, zoals de prachtige gevels, gebouwen, straatwerk etc. Ik geniet ervan.

Zo was ik bij Royals & Rebels in het Kunst Museum van Den Haag. Alleen al de treinreis bezorgt me altijd zoveel plezier. Ik denk wel dat ik voortaan 1e klas ga reizen. Want, voor mij is alleen het beste goed genoeg. In stilte wil ik me verwonderen over alles wat ik waarneem om mij heen. Ik wil mijn zintuigen gebruiken vanaf de 1e minuut tijdens deze uitstap. Ik kijk naar het landschap, de dieren, de gebouwen en laat dit op me inwerken. Ik stap uit op Holland Spoor. Zo'n mooi tot de verbeelding sprekend station. En stap over op lijn 17 en stap voor het Gemeente Museum uit. 

 

Eenmaal daar drink ik heerlijke geurende en smakende koffie en neem de inrichting van het Museum in me op. Ik staar naar het publiek dat allemaal met hetzelfde doel is gekomen. Schoonheid zien en ervaren. Het Museum zelf is prachtig. Het is niet mijn stijl, maar ik kan de kunstzinnige vorming en het gedachtengoed erachter waarderen.

Royals & Rebels overtreft veel van mijn Museum Bezoeken. Wat een schitterend samenspel van ontwerpen, stoffen, belichting, achtergronden. Nu ontploft inmiddels het hele internet al van foto s door iedereen genomen. Dus van mij krijg je die Niet. Van mij krijg je een aantal foto's  van mijn hand. Deze styling van de glanzende zijdes en andere brokaat stoffen in combinatie met de accessoires verdient voor mij het Predicaat "Schoonheid"  Helemaal Mijn Stijl. Hier haal ik mijn inspiraties uit.... Zie de onderstaande foto's. Genoeg inspiratie voor mijn nieuwe inkopen en de etalage styling.

-o-

 

Dan heb ik een gesprekje geregeld met Scapino Ballet Rotterdam,

Veel te vroeg was ik voor mijn afspraak in Rotterdam, dus ik moest mezelf dwingen een heerlijk plekje te zoeken om de tijd te overbruggen. Nou, dat heb ik gevonden hoor. bij Sijf op de Oude Binnenweg.  Zie onderstaand een foto.


Nooit eet ik vlees, maar de uitstraling van deze gehaktbal op een bord deed me watertanden. Ik bestelde hem gewoon. Geld of geen geld. Deze middag stond immers in het teken van Ondernemen en nieuwe contacten en acties. Dat is ook zoiets waarvan ik vaak voor weken energie krijg.  Met koffie sloot ik af en wandelde naar Scapino. Ik vond het eng. Zou mijn gesprek opleveren  dat wat ik zou verwachten? Nou, dat zeker hoor, maar daarover vertel ik je in mijn volgende brief.

Nu lijkt  het net of mijn levenspad alleen maar over Rozen gaat. Maar, dat is niet altijd zo hoor. Gezien ik mijn inkomsten uitsluitend uit mijn winkel wil halen en eigenlijk niet meer terug wil naar kantoor, moet ik enorm veel energie geven aan het financieel rond komen. Ik kan en wil eigenlijk gewoon niet de knop omzetten en een baan zoeken. Dit Is mijn baan. Ik weet dat ik hiermee het verschil kan maken. En ik weet ook zeker dat jullie mij gaan helpen groeien. Om nog meer mooie dingen te kunnen delen met mooie mensen. Kunnen vertellen over de Schoonheid van mijn producten. Producten die genoegen geven, of genot, of momenten van geluk bij het ervaren van de schoonheid. Mijn parfumflesjes, poederdoosjes, de pure parfum samen ontworpen met mijn Parfumeur. Soms word ik gewoon geknuffeld omdat ik mensen zo n fijn moment heb gegeven.

 

Zoals je al eerder kon lezen., hier word ik zo gelukkig van!!!!!!!!!!!!! En ik krijg daar gewoon geen genoeg van!

 

P.s. Schrijf je me ook eens terug?

Schoonheid is een kwaliteit of beleving (van een persoon, voorwerp, klank, plaats of idee) die de ervaring van genoegen, bevestiging, betekenis of goedheid veroorzaakt. Dit leidt tot gevoelens van aantrekking en emotioneel welzijn. In zijn diepgaandste zin zou schoonheid een ervaring van positieve weerspiegeling over de betekenis van het eigen bestaan kunnen veroorzaken


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.