Ik schrijf jou brieven

Gepubliceerd op 16 januari 2024 om 15:22

2024, brief no. 1

 

Zoals jullie weten haal ik mijn inspiraties vaak uit de Steden die ik bezoek. Maar, dat is niet mijn enige inspiratiebron. Ik heb een schatkamer aan boeken in huis.. Ze vangen stof en worden zo nu en dan alleen maar verzet. Nooit heb ik er tijd voor. De winkel slokt altijd alle aandacht op. Ik blijf hunkeren naar de inhoud ervan. Nou, vandaag voel ik me als een leerling die van school spijbelt. Ik laat de winkel lekker even voor wat het is en neem het ervan! Ik zit hier te midden van al mijn boeken en laat me inspireren. 

 

Morgen werk ik samen met Kalynda Haaf (Zij die als geen ander, mijn gedachten kan omzetten en vormgeven) achter de schermen. Vanzelfsprekend vraagt dit  een zekere voorbereiding. Waar het op aankomt, zijn keuzes. Ja, zelfs na 10 jaar bestaansrecht komt het voor mij wederom op deze vraag aan. De tijd is veranderd, het koopgedrag is veranderd, de omgangsvormen zijn veranderd, de klanten zijn veranderd. Is mijn concept nog passend? Kan ik nog in mijn Sprookje blijven geloven? Gelukkig ben ik daar Romantisch genoeg voor. En aan volharding ontbreekt het ook al niet. 

 

Heeft mijn Romantiek niet de Realiteit overschaduwd? Ik weiger dat te geloven en hou het dus vooralsnog op "Niet".
Dit weekend heb ik na veel wikken en wegen mijn zinnen op het vullen van de website gezet. Nooit gewild en zo lang mogelijk uitgesteld. Toch hebben jullie mij op dit been gezet! Het straatbeeld is - zeker van maandag tot en met woensdag - troosteloos. Een enkeling komt voorbij. Wat is er Loos? Hier hebben we dus echt te maken met de verandering. Iedereen doet online zijn ding. Dus heb ik daar nu ook maar mijn Zinnen op Online Gezet, ik , Mme Houpette. 

 

Houpette betekent in het Engels Powder Puff, dus Poeder Dons in het Nederlands. Ik vond dit de meest passende naam bij mijn Poeder & Dons Parfumerie. Maar, naast dat ik zelf dol ben op Poederdoosjes, Borstelsets en Parfum Flesjes, heeft Mode mij ook altijd enorm aangesproken. Ik laat mij inspireren door de grote Mode/Parfum huizen van weleer en volg ze op de voet. Ik bezoek tentoonstellingen, kijk films, en heb dus mijn boeken.

 

Deze boeken en alles wat ik rond deze namen in huis heb brachten mij ertoe deze namen in ieder geval aan mijn website toe te voegen. In mijn webshop winkel (druk hier op het pijltje rechts van deze tab) vind je nu al de namen van deze grote  Mode Huizen terug. Met van alles erbij "In de sfeer van". Het boek dat mij vandaag het meeste aanspreekt is dat van Elsa Schiaparelli en ik zal dan ook zorgen dat zij aan dit rijtje wordt toegevoegd.

 

Na het vullen van deze tabs met betrekking tot Parfumerie hebben we het nog niet gehad. Daarna zal ik vervolgen met de  Lingerie. Ook met merken van weleer zoals Aubade, La Perla en meer.  Maar daarvoor nog even geduld. Alles op zijn tijd. Waar eerder alles altijd snel moest, zet ik nu liever in op kwaliteit. Dus over de vorm denk ik nog na. Misschien plan ik hiervoor klanten avonden en afspraken in. Of moet het alsnog de webshop in. Maak je wensen aan mij kenbaar, ik ben zeer wendbaar. 

 

Nu, even tussen neus en lippen door. Ik heb mezelf, Mme Houpette, toch ook maar alvast in dit rijtje gezet. Met voornoemde grote namen als inspiratiebron werk ik aan een eigen assortiment, dat zijn weerga niet kent. Het allermooiste dat ik kan vinden in mijn stijl, mijn sfeer, zal ik hier gaan presenteren. Dingen om met het voornoemde te combineren. Kleding voor de Nacht, Boudoir Accessoires, Borstels, Spiegels, Poederdoosjes, etcetera. Wat vind jij hiervan? Vind je dat ik in het rijtje kan?

 

Mme Houpette doet meer. Rond het thema Schoonheid, Esthetiek, Liefdadigheid en Romantiek cre-eert zij sfeer, schrijft ze, signeert ze, steunt goede doelen ...in de volgende brief daarover meer. Ik spreek je snel weer.

 

Was getekend,

Mme Houpette, zij heeft haar zinnen erop gezet!

 

 

Schoonheid is een kwaliteit of beleving (van een persoon, voorwerp, klank, plaats of idee) die de ervaring van genoegen, bevestiging, betekenis of goedheid veroorzaakt. Dit leidt tot gevoelens van aantrekking en emotioneel welzijn. In zijn diepgaandste zin zou schoonheid een ervaring van positieve weerspiegeling over de betekenis van het eigen bestaan kunnen veroorzaken


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.