Ze hield zo van haar druiven ... Wie kon dat nou erg vinden?

Gepubliceerd op 1 augustus 2016 om 20:15

Ze schonk zich een Montes Reserva 2013 Cabernet Sauvignon in ...

 

Druiven - het fruit van de wijnstok ...de koningin van het fruit ...rijk aan polyfenolen (o.a. resveratrol)  en anti-oxydanten:

Ze beschermen tegen schade door uv- licht en allergieën, hebben een positief effect op diabetes, werken tegen alzheimer en nieraandoeningen. leveren een bijdrage aan een gezonde huid, de verbetering van de hartfunctie,  helpen tegen migraine etc .. Waarom zeurt iedereen nou zo over de alcohol die eraan is toegevoegd...die druiven zijn immers zo gezond ...?

-o-

Door te schrijven in haar dagboek - wat zo'n beetje tot het ochtend ritueel is gaan behoren- , maaktze ze haar gedachten leeg.

Ze trok zich terug in haar boudoir waar ze zich omringd had met dingen die ze koestert. Poederdoosjes, handspiegels, haaraccessoires, karaffen, verfijnde zakdoekjes, haar kant zijde en satijn, foto's van toen, brieven die ertoe doen.

Prachtig om elke dag opnieuw geschiedenis te schrijven en de herinneringen aan het papier toe te vertrouwen op een plek met zoveel schoonheid en herinneringen uit het verleden.  Het verleden laten leven in het heden, of andersom. Het heden toevertrouwen aan het verleden. Ja, dat was wat ze eigenlijk deed wanneer ze de achterliggende dag beschreef.

Ze streepte ook vandaag weer de plussen  tegen de minnen weg en kwam tot de conclusie dat de plussen het weer hadden gewonnen. Ze was een levensgenieter. 

Waar dat voorheen bestond uit veel van het goede prefereerde ze nu kwaliteit boven kwantiteit en smulde van haar asperges met hard gekookt ei, augurkjes en yoghurt mayo, waarna ze even tijd vond voor haar mind mapping. Die chaos moest weg uit haar hoofd. Orde op zaken. Ze bruist altijd van de energie en dat in combinatie met veel creativiteit geeft weleens onrust. Buitenlucht. Dat is het, wat ze eerst nodig heeft! Daarna zou ze een lekker haarmasker nemen.

Wandelen moest ze. Minstens 15 minuten per dag ... Beeld je eens in, hoe lingerie er uitziet wanneer het onderscheiden wordt door een figuur met wespentaille, mooie kuiten, een stralende huid, en glanzend haar tot besluit. Stel je voor ...dat je dat kan bereiken en dan ook nog eens vitaliteit uitstraalt, sprankelt en glimlacht. Jahhh, daar zou ze aan werken en ging op pad. 

Inmiddels had ze te lange tijd hetzelfde pad bewandeld, bedacht ze. Met deze weg had ze het wel een keertje gehad.  Ze besloot zo snel mogelijk de gebaande paden te verlaten en een nieuwe weg in te slaan. Dat past bij haar. 

Ze ademde eens diep in, bleef stilstaan op de kruising. Het licht was rood. Ze zou wachten tot het weer groen werd om vervolgens weer een nieuwe weg in te slaan.

Heb jij al een idee welke kant ze op zal gaan? Eerst nog even wat nippen..daarna zou ze verder zien!

Ze schonk zich een Montes Reserva  2013 Cabernet Sauvignon in ...

 

En, oh ja ...U weet toch dat u alles kunt bereiken, waarop uw uw zinnen hebt gezet?

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.