... en andere zinneprikkels

Gepubliceerd op 23 augustus 2016 om 11:53

boek-2.jpg

 

Nog één dagje chillen! Morgen zou ze haar vintagelein boudoir vol nieuwe producten weer openen voor haar doelgroep waaraan ze de volgende eisen stelt: * Passioneel * Authentiek * Energiek * Verleidelijk * Coquette * Vrouwelijk * Romantisch * Eigenzinnig *Stoer *Man *Vrouw.

Een strak blauwe hemel, een stralende zon en een hoge temperatuur doen haar besluiten de wekelijkse fietstocht uit te stellen. Teveel schade risico door uva en uvb. Haar lichamelijke verpakking laat immers al te wensen over. Het hemels lichaam dat zich zon noemt heeft zich immers al te lang en te vaak op haar mogen uitleven. Vandaag geeft ze deze grote verleider geen kans.

Vandaag gaat ze cocoonen. Verdiepen. Zich laten inspireren. Binnen met ramen en deuren gesloten. Met niets meer dan haar mooie boeken, misschien een lekker glas wijn en andere zinneprikkels.

Op de stapel liggen het boek Joséphine, het boek Afrodite, en het boek over etiquette. Hoe keken ze vroeger aan tegen het prikkelen van de zinnen?

Isabel Allende begint haar boek Afrodite met deze tekst:

Haar adem is als honing met kruidnagel,

Haar mond als een rijpe mango zo zoet,

Is dit wat een zinneprikkel doet? Ze hijst haar afgezakte kousen op en ...verzint welke nieuwe kousen ze aan haar zinnenprikkelende collectie zal toevoegen? Hoe ze haar huid ook in de toekomst kan beschermen tegen de grote verleider? ...

 

Ze denkt, ze schrijft, ze denkt, ze cocoont, ze leest, ze bezint, ze eet, ze drinkt, ze schenkt aandacht, ze ademnt, ze is stil, ze bemint!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.