Euforisch was ze bij het zien van dit piepkleine boudoir-achtige ...

Gepubliceerd op 3 september 2016 om 00:06

Ze vertelt …

Een schattige mevrouw van middelbare leeftijd werd euforisch bij het zien van dit piepkleine boudoir-achtige winkeltje. Ze had het over haar jeugd in Frankrijk, de opvoeding, de gebruiken, de liefde voor het vrouw zijn. Ze had het over haar parfumverzameling etc. Maar,   ineens beëindigde ze het gesprek. Ze had thuis iets om toe te voegen aan het assortiment, zo riep ze bij het spontane verlaten van de winkel.

Even later komt ze terug met twee doosjes gevuld met miniatuur flesjes parfum. De ene genaamd “La Collection” van Christian Dior Paris, de andere genaamd Les Meilleurs Parfums de Paris. Misschien kunnen ze wel in de verkoop? Helaas ontbreekt nog een Fahrenheit mini 10 ml in het Dior doosje en flesje 2, 4 en 5 ontbreken nog in het  doosje Les Meilleurs Parfums de Paris. Stel dat ze deze nog zou vinden  …Kan jij haar op weg helpen? Geef een reactie ...

Er kwam op deze verrassende dag ook nog een doosje binnen. Bij het openen ervan kon ze zichzelf permitteren even terug te gaan van heden naar verleden. Ze dacht aan Puccini, de opera, de kleding, het geluid, de geur die dit alles opriep. Ze werd melancholisch, en zocht contact met Erik Maarten Jeroen Zwaga en deelde haar melancholie/ Hij begreep haar en schonk haar zijn tekst met de geschiedenis van de Tosca Eau de Toilette…Dank je Erik M J..etc….hiervoor Ze zou hem op de hoogte brengen van haar nieuwe collectie eau de cologne, poeder en dagcreme waarmee de doos gevuld was.

Er kwam meer. In de tweede doos zat haarcreme, scheercreme, aftershave, deo zeep, etc …Ze kon het haast niet geloven dat dit vanaf deze week allemaal tot haar eigen assortiment zou behoren. Dit en de 4711 passen zo goed in haar nostalgische sfeertje. Oh …en nu vraagt iedereen zich natuurlijk af waar dit om gaat. Het is Tabac ….waarop staat since 1959. Hoe Vintage?

Er was een afspraak, een wijntje, een terras. Er kwamen badpakken van Esther Williams, in de sfeer zoals er in de jaren zestig was …Er waren klanten voor, zij kregen het door …

Maar nu, zou ze gaan slapen. Nog even het haar borstelen en de kerastase behandeling ...

 

94cbab_4976261a1ac44deb924d23880a1487db-5.png

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.