... die regelmatig overspel pleegt en boven haar stand leeft om zo aan de banaliteit en de leegheid van leven te ontsnappen ...

Gepubliceerd op 26 september 2017 om 23:49

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg het maar! Deze maand kiest ze voor ...

 

Een druivenpitolie (voor in bad en op haar spataders), voor een boek (Mme Bovary, ter verrijking van haar geest, voor wijn (een biologische, de Remaury), ...Vive la Vie!

Het is oktober, wijnmaand genoemd. Ah, ze checkt het even. Gelukkig het klopt. Volgens Taal Advies schrijf je dit met een K.

Hoe Episch! Ze denkt meteen aan Vol en Krachtig (haar biologische Remaury wijn), aan Kleur (de kleur van druiven), aan Kunstenaar (in haar geval zeggen ze haar dat ze het doet met woorden), aan haar Kaptafel (waarop ze zo graag haar kristallen karafjes vult met olie, ook wel het vloeibare goud genoemd), aan het Kant, en zijde en satijn (de mooie onderjurkjes, waarvoor ze echt bij haar moeten zijn) en dan heeft ze nog wat aantekeningen voor de Kantlijn ...Ze blikt terug en kijkt vooruit, …

De Grande Ouverture. Wat een feest was het bij Maison de Bonneterie in Schiedam, welke per 01.09.2017 officieel haar deuren opende samen met het koor Uit Volle Borsten en vele anderen. Rond de 100 kado’s bestaande uit ..jawel ...druiven, heeeeel veel, in de vorm van wijn. Dus voorlopig is er een verzadiging voor wat betreft de voorraad druiven die toe vertrouwd zijn aan de alcohol.

De wilde wijnstok Vitis Vinifera. Dit is de wingerdsoort die druiven produceert. Van de 8000 soorten kan slechts een klein aantal voor de produktie van wijn gebruikt worden. De geschiedenis van de wijnbouw begint 3000 jaar voor Christus in het Middellandse Zee gebied bij de Grieken.

De Olie. Laat er nou uit de pitten van de vruchten van deze wijnstok ook druivenpit olie worden geperst. Van deze “droge” olie gebotteld in kleine bruine flesjes weet ze dat deze weldadig is voor toepassingen op de huid. Het doet haar besluiten er een aantal aan te schaffen en deze de komende maand te delen met de Kapitaal Krachtigen om haar heen. Ze zal erbij zeggen dat het is voor die momenten dat ze behoefte hebben aan een heerlijk Kalmerend (daar heb je weer zo’n woord met een K) bad waarin ze een eetlepel olie met kracht door het water mogen mengen en voor het slapen gaan hiermee de spataderen in te smeren, ..voor het slapen gaan even lekker te masseren.

De Druiven. Wat heeft ze er toch mee? Ze spoken de hele dag door haar hoofd. Zou er nog een lekker afrodiserend recept bestaan om te delen? De maand is zoo lang, en de druiven zijn tot de laatste dag ervan in zwang. Daarna verdwijnen ze tot volgend jaar, tenminste als je leeft met de seizoenen. Doe het ook! Ze zal je zoenen …

Gevonden! Klik hier ...

Het Kapitaal. We moeten beseffen dat ons Kapitaal bestaat uit gezondheid, vitaliteit, liefde voor elkaar, kracht en uiteindelijk allemaal leidt tot jouw verhaal voor het nageslacht…En weet je waar ze op de valreep nog over dacht? Het verhaal van Madame Bovary* waarvan ze het boek één dezer dagen verwacht.

*’Zij, een Krachtige dame ( mme Bovary)  die regelmatig overspel pleegt en boven haar stand leeft om zo aan de banaliteit en de leegheid van leven te ontsnappen.

Het zou niet nodig hoeven te zijn! Met het juiste Kapitaal schrijf je je eigen verhaal!

 

Zij (Vintagelein)  schrijft en verblijft zo nu en dan in:

Maison de la Bonneterie Hoogstraat 86 a, Schiedam

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.