Alles om dat ....waar we zo naar verlangen!

Gepubliceerd op 12 december 2017 om 14:42

Elke dag opnieuw, sinds 2013 schrijft zij geschiedenis. Vanuit het niets bouwt zij aan haar ... zeg jij het maar!

Te lang had ze haar verhaal niet gedeeld ...Ze werd ingehaald door de tijd.

 

Ze was bij de voorstelling van Scala, waar ze werd geinspireerd door de bevlogenheid en passie van het Scapino Ballet, was aanwezig bij de uitvaartdienst van haar oom waar ze ervaarde hoe fijn het is om verdriet te delen met velen, hielp haar dochter verhuizen en was trots op dat wat ze bleek te hebben meegegeven in de opvoeding, voerde gesprekken met haar andere dochter waar ze vastliep in haar plannen, sprak met collega winkeliers en ontwikkelde nieuwe initiatieven, liet haar netwerk groeien door er mensen aan toe te voegen die bewust en passioneel leven, en tussendoor zocht en zoekt ze naar producten voor haar uiterlijke verzorging die zowel vintage als kwalitatief hoogwaardig moeten zijn om later ook een plekje in haar Maison de la Bonneterie te kunnen verkrijgen in de vorm van een Boudoir' Lein.

 

In gedachten gaat ze terug naar Are You Being Served, Mr Selridge, House of Elliot, de Jonkvrouw van Avignon en tsja, deze plek (haar Maison de la Bonneterie) had zomaar de set kunnen zijn voor de opnames ervan.  Er is zoveel Romantiek. Dagelijks speelt ze één van de rollen uit deze series. Is het niet bij de styling, dan is het wel in de rol van gastvrouw bij de presentatie van haar Vintage' Lein of bij de organisatie van haar Escapades.

 

Ze dacht terug aan hoe het toen was. Aan de hand van haar mooie Franse kaarten waande ze zich in de straten en stegen van Parijs, of in de parfumeriën in Grasse, de prachtige handschoenen of hoeden winkeltjes. Over het begrip tijd:

 

  • Er was een tijd dat mannen zich scheerden met een mes en inzeepten met een kwast. Dat ze   zich openhaalden aan dit mes, en daarvoor hun blokje aluin hadden klaar liggen.
  • Er was een tijd dat eau de cologne werd gesprenkeld op de haargrenzen tegen vet haar, het in bad werd gedaan als oppepper, de voeten er mee werden gemasseerd, of handen gedesinfecteerd.
  • Er was een tijd dat men ladders in de panty's liet ophalen. Zo zou men geld kunnen uitsparen.
  • Er was een tijd dat er nog tijd over was voor een ligbad, lekker vol met Epsom Zout.
  • Er was een tijd dat je niet zonder handschoen, tasje en hoed de deur uti ging.
  • Er was een tijd dat alles beter leek.


In die tijd was het ook dat je elkaars spullen leende, bij elkaar krullen zette, of oliebollen bakte voor de mensen in de buurt. Er was aandacht met en voor elkaar. Werkelijk aan alles werd zorg besteed. Men was zuinig op alles. Nu spreken we van duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid. Toen had het waarschijnlijk geen naam en deed je dit vanzelf.
Misschien is het daarom dat mensen er naar terug verlangen.

 


Zij verlangde er misschien wel het meeste naar van iedereen. Ze had zo'n hang naar nostalgie, romantiek, en een vleugje mystiek. Maar toch zou het zaak worden om in dit moment bewust te blijven, te zorgen dat zij  de tijd inhaalt in plaats van de tijd haar.

 


Ze ging verder met het uitpakken van de sneeuwwite onderjurkjes, het maken van een kerstsfeer, het zoeken naar mooie verpakkingen, het vullen van de zakjes badzout, het aanvullen van de voorraad aluin. Ze vult haar voorraad handschoentjes en zakdoekjes aan, wacht vol spanning op de Schiesser boxershorts en witte hemdjes, sorteert de naad/net/stippen panty's etc, alles
om dat stukje verleden terug te halen waar we allemaal zo naar verlangen.
De boodschap die ze hierbij graag meegeeft is ...

 


Zet je/uw zinnen op (be) minnen, geef en leef, wees betrokken, aandachtig, het leven is meestal prachtig!!!

 


Ze wenst jullie allen een fijne tijd en is op 2018 voorbereid! Het winter inspiratie board op Pinterest voor januari wordt al voorbereid. Maar eerst naar afsluiting 2017 ...
https://nl.pinterest.com/vintagelein/christmas-2017/

Reactie plaatsen

Reacties

Marja
7 jaar geleden

mmhhhmm! Zo kan/kon het zijn. Hunker hunker