La Semaine

Gepubliceerd op 25 februari 2019 om 21:08

Elke dag vanuit het niets, schrijft zij haar geschiedenis. Bouwt zij aan haar ...zeg jij of u het maar.

Het was een drukke week met op de planning een Journee, en de Movielicious (haar Celluloid Classic Film Evenement), het vernieuwen van haar twee wekelijkse etalage, de vergadering rond de Bedrijfs Investerings Zone, op uitnodiging van het Centrum Management Schiedam, diverse persoonlijke afspraken. En daarbij nog alles waar ze zich druk om zou gaan maken.


Maandag
Deze ochtend is zoals altijd voor haar ouders. Die kijken er zo naar uit dat ze komt. Ondanks hun hoge leeftijd (85 en 87) wonen ze nog steeds zelfstandig, doen ze zelf de huishouding en geven ze elke maandag  een wijze raad mee. Deze keer was het "kind, stop toch met die zaak". Ach, maar ik doe het zo graag, was haar antwoord. Ach ja ...

Dinsdag
Is ze onvindbaar, weg. Niemand weet waar. En dat bevalt haar.


Woensdag
Heeft ze nog steeds de voorbereidingen voor de Journee niet rond. De punten moeten op de i. Precies op dit moment is er geen internet verbinding en kan ze niet anders dan na sluitingstijd de diverse ondernemers langs voor de afstemming.

Tussendoor helpt ze haar klanten aan prachtige nachtkleding uit haar Boudoir Collectie.

Pff, en dan die vergadering nog. Voorheen kreeg ze er lekker sateetjes, maar deze hadden plaatsgemaakt voor belegde broodjes. De boodschap van deze vergadering ..minder halen..en ...betalen!

Voorstel is dat elke ondernemer in relatie tot de W.O.Z. waarde van het gehuurde pand gaat betalen aan de BIZ. Hiermee zou de stad aantrekkelijker kunnen worden. Denk aan grootschalige evenementen, herinrichting etc. die vanuit de BIZ bekostigd kunnen worden.

Mmmmm...


Donderdag
Zwerft ze met negen vriendinnen van Sabrina voor haar verjaardag door Schiedam. Sabrina is lid van haar Caviar Societe en vraagt deze herinnering aan haar verjaardag cadeau van haar vriendinnen. Ze bezoekt allerlei leuke locaties met ze in Schiedam. Dit doet ze vanuit haar City'Lein. Het is maatwerk en altijd op de groep afgestemd. Deze keer bedenkt ze het thema "Bohemian"en de hele dag verloopt in deze sfeer, van de koffie, lunch tot afsluitende borrel. Na afloop van de dag werd ze overspoeld met complimenten.

 

Vrijdag 
Kijkt ze uit naar haar avond en haar glas wijn. Ook dan werkt ze. De Movielicious moet immers voorbereid. Ze bedenkt de Cult'Coin. Iedereen die zich inschrijft voor het Evenement ontvangt deze uitgedraaid op een A4 om een rol zwart witte droppastilles heen gewikkeld. Deze levert 2,50 shoptegoed voor haar winkel op. 


Weer in week in de geschiedenis van Vintage'Lein. Ze is nog lang niet waar ze moet zijn. Ze houdt vol maar, de verhoogde huur valt haar slecht, bezoekers aantallen in de straat nemen nog steeds af. Toch weet ze waar ze voor vecht. Ze wil in Europa de meest authentieke winkel zijn vol juponnen en flaconnen, waar je graag een vlucht voor boekt of een grens verlegd, zo ...dat is gezegd! En waar ze nog van na geniet ...is als ze na afloop van de Movielicious bij het omkijken haar twee Caviar leden met elkaar in gesprek ziet ...er was sprake van verbinding. Zo Mooi. Einde pleidooi. 

 

Oh ja, en binnenkort heeft ze een Froufrous stijlopdracht bij de https://tafelvangoud.nl/collectie/ 

Ze mag de etalage in haar sfeer brengen. Leuk!

 

Dit was haar week. Hoe was de uwe?

 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.