La Semeine

Gepubliceerd op 1 februari 2019 om 22:08

Elke dag vanuit het niets, schrijft zij haar geschiedenis. Bouwt zij aan haar ...zeg jij of u het maar.

 

Haar Vintage' Lein Journal van de afgelopen week ...

 

Omdat ze zo weinig tijd heeft leest ze elke dag één hoofdstuk van een boek. Op dit moment leest ze Mademoisselle Coco en het Parfum van de Liefde. De woorden die ze hier deze  filtert zijn "bonjouren" en "grandeur". Woorden die haar inspireren en waarmee ze verder gaat associëren. Daarnaast keek ze elke avond voor het slapen gaan 1 deel van Gran Hotel op Netflix. Mogelijk net zo verslavend als een goed glas wijn. Het hotel inspireert haar ook. Haar Bonneterie heeft er iets van weg. 


Maandag

Ze leg wat prive bezoekjes af en beantwoord mail. Daarna doet ze die suffe administratie en wat huishoudelijke klusjes. Verder habgt ze wat onderjurkjes klaar voor haar Maison de la Bonneterie.

5 uur live met Daphne Bunskoek. Wat is zij knap en Journastiek  goed! Wat een inspiratiebron. Zij drinkt geen alcohol. Doet aan yoga. Vergaart veel kennis en is superslank. Zou ze ook zoveel energie hebben?

Ze haalt diep adem en bereid zich daarna voor op de Bohemian Tour, die ze bij wijze van verjaardagskado voor een vriendin mag organiseren. Het thema koos ze zelf. Passend bij haar vriendin. Ze werkt eraan tot in de late uurtjes.


Dinsdag
Ze spijbelt en laat de deuren van haar Bonneterie dicht. Ze heedt immers haar vakanties al twee jaar laten schieten. Heerlijk een dagje met de trein en haar dalurenkaart weg. Ze koopt een leuk jurkje en zelfs Vivian Westwood schoenen. Wel zwaar afgeprijsd natuurlijk. Daarnaast verwent ze zichzelf met koffie. Ze sluit haar dag af met een lekker vega gerechtje en een glas Cabernet Sauvignon in een zeer inspirerende omgeving met veel planten, lijstjes, kroonluchters etc.


Woensdag
Weer volledig ontspannen opent ze de Bonneterie. Ze had er zoveel zin in. Alleen bleven de klanten uit. Dat bracht haar tot het schrijven van een vermanende brief aan de bewoners die nog nooit in hun eigen straat een winkel hebben bezocht terwijl er een stroom van post pakketjes voorbij komt.

Zie https://www.facebook.com/citylein/

Ze hebben geen idee wat zoiets met je doet. Geen inkomsten deze dag en een huur die het dubbele is van het pand waarin ze startte. Hoe krijg ik ze binnen, die mensen? Die gedachte spookte de hele avond door haar hoofd. S' nachts maakt ze lijstjes met actiepunten.


Donderdag
Een echtpaar helemaal uit Tilburg, komt speciaal naar de Bonneterie voor dat ene onderjurkje. Hoe leuk. En dan nog iemand die de krenten uit de pap haalt...wat een heerlijke dag!


Vrijdag
Dat was vandaag. Een van haar Caviar Societe leden komt lekker shoppen. Na zessen gaat ze los en geeft de etalage een nieuwe FrouFrous "Stijl", haar stijl. Gedurende de dag had ze alles al bij elkaar gezocht. De twee weken waarin de dingen uit de etalage gereserveerd konden worden, zijn weer voorbij. Wat leuk dat het werkt, en er drie geïnteresseerden waren voor die ene rok. Die is dus binnen de twee weken verkocht.


Ze zit in een ongekende Flow en laat zich niet van de wijs laten brengen door wat structo's om haar  heen. In plaats daarvan bekijkt ze haar aantekeningen van de afgelopen vijf jaar en gaat terug naar haar  basis, haar kern. Ook alle zorgen die ze vandaag als winkeliers met elkaar deelden over deze ontzettend stille maand legt ze naast zich neer. Het maakt haar nog enthousiaster. Plannen genoeg. Daarover lezen jullie gaandeweg meer. Blijf haar volgen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.